Φωτοθεραπεία

Η μέθοδος Bio Benefit Phototherapy ενισχύει την επούλωση και μειώνει τον χρόνο αποκατάστασης του δέρματος μετά από διάφορες θεραπείες ! 
 Είναι μία καινοτόμος, μη θερμική και μη επεμβατική μέθοδος, που χρησιμοποιείται για την ρύθμιση της κυτταρικής δραστηριότητας μέσω φωτός. Ενεργώντας απευθείας στα κύτταρα του δέρματος, ασκεί αντιφλεγμονώδη δράση και διεγείρει τον μεταβολισμό των κυττάρων. 

Φωτοθεραπεία

Ο ήλιος εκπέμπει φως με διαφορετικές συχνότητες. Όταν το φως ταξιδεύει μέσα από ένα κρυστάλλινο πρίσμα, σπάει και χωρίζεται στα επτά χρώματα του φάσματος, κάθε χρώμα έχει τη δική του συχνότητα.
Όταν τα διαχωρισμένα χρώματα περνούν από άλλο πρίσμα σχηματίζουν λευκό φως. Ο πρώτος άνθρωπος που έδειξε αυτό το φαινόμενο στα τέλη του 17ου αιώνα ήταν ο Ισαάκ Νεύτων, ο μεγάλος Βρετανός φυσικός.

ΕΓΧΡΩΜΑ ΜΗΚΗ ΚΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ

Η ενέργεια κινείται σε κύματα. Η απόσταση μεταξύ των διαδοχικών κυμάτων ονομάζεται μήκος κύματος και ο αριθμός των φορών που ένα κύμα ταλαντώνεται σε ένα δευτερόλεπτο ονομάζεται συχνότητα. Ο γενικός κανόνας είναι ότι όσο μεγαλύτερο είναι το μήκος κύματος, τόσο μικρότερη είναι η συχνότητα.

Κάθε χρώμα έχει τη δική του συγκεκριμένη συχνότητα και μήκος κύματος και επομένως τα δικά του συγκεκριμένα θεραπευτικά αποτελέσματα.

Το κόκκινο, το πορτοκαλί και το κίτρινο έχουν μεγαλύτερα μήκη κύματος και φαίνεται να φτάνουν στο μάτι πιο γρήγορα από τα χρώματα στο άλλο άκρο του φάσματος. Ονομάζονται ζεστά χρώματα. Το πράσινο, το μπλε και το βιολετί γίνονται αντιληπτά ως ψυχρά χρώματα. Ταξιδεύουν σε μικρότερα μήκη κύματος, επομένως φαίνεται ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να φτάσουν στα μάτια μας..

Διαφορετικα χρωματα για διαφορετικο θεραπευτικο σκοπο

Μωβ χρώμα
Τα αποτελέσματα του βιολετί χρώματος
Μήκος κύματος: 380-430 nm
Το μωβ έχει αντιφλεγμονώδη δράση επίσης και ηρεμιστική δράση. Είναι ο ταυτόχρονος συνδυασμός του κόκκινου και του μπλε χρώματος , που δίνει δύο φωτοθεραπευτικές δράσεις. Είναι ιδανικό για την αποκατάσταση της ακμής και των ουλών της , λόγω της διέγερσης παραγωγής κολλαγόνου.

Ιndigo χρωμα
Τα αποτελέσματα του χρώματος indigo
Περιοχή μετάβασης μεταξύ βιολετί και μπλε, με μήκος κύματος περίπου 445 nm
Το Indigo έχει αναλγητική δράση, βοηθά σε ψυχικά προβλήματα και αυξάνει τη διαίσθηση

Μπλε χρώμα
Μήκος κύματος: 430-490 nm
Όπως το βιολετί, το μπλε έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, βοηθά στην επούλωση του τραυματισμένου ιστού και μειώνει τον σχηματισμό ουλώδους ιστού. Το μπλε χρώμα βοηθά στην καταπολέμηση των βακτηρίων. Καταπολεμά τις πορφυρίνες και τα βακτήρια της ακμής.. Επιπλέον, το μπλε φως μειώνει την ευαισθησία στον πόνο.
Η θεραπεία με μπλε φως μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης

Τιρκουάζ χρώμα
Περιοχή μετάβασης μεταξύ μπλε και πράσινου. Μήκος κύματος περίπου 500 nm
Το τιρκουάζ βοηθά κατά της φλεγμονής και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Πράσινο χρώμα
Μήκος κύματος: 490-570 nm
Το πράσινο (όπως και το μπλε) μειώνει την ευαισθησία στον πόνο, αναστέλλει την ανάπτυξη ορισμένων βακτηρίων και έχει ευεργετική επίδραση στα πρώτα στάδια της επούλωσης των πληγών Το πράσινο φως μπορεί να ισορροπήσει τις χρωματικές ανομοιομορφίες της μελανίνης , να μειώσει τις λεπτές ρυτίδες, να δώσει θρέψη στο γερασμένο δέρμα και να επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης του τραυματισμένου ιστού..

Κίτρινο χρώμα
Μήκος κύματος: 570-600 nm [4]
Το κίτρινο τονώνει το νευρικό σύστημα, βοηθά σε δερματικά προβλήματα, ρευματισμούς και αρθρίτιδα Βελτιώνει την ενδοκυτταρική οξυγόνωση , εφοδιάζοντας τα κύτταρα με την ενέργεια που χρειάζονται. Προάγει την αποσυμφόρηση της λέμφου , βελτιώνοντας το τραχύ και ερεθισμένο δέρμα με κοκκινίλες. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνει τις φλεγμονές.Ιδανικά στο ηλιακό έγκαυμα και στη ροδοχρου νόσο(ακμή).

Πορτοκαλί χρώμα
Μήκος κύματος: 600-640 nm
Όπως το κίτρινο, το πορτοκαλί διεγείρει επίσης το νευρικό σύστημα
Επιπλέον, αυτό το χρώμα χαλαρώνει τους πιεσμένους μύες

Κόκκινο χρώμα
Μήκος κύματος: 640-780 nm
Το κόκκινο φως αναστέλλει την ανάπτυξη βακτηρίων και προάγει την επούλωση των πληγών. Για χρόνιες, κακώς επουλωμένες πληγές, το κοκκινο υπέρυθρο φως είναι το καλύτερο, αλλά το ορατό κόκκινο φως είναι επίσης πολύ αποτελεσματικό .
Ο λόγος που το κόκκινο φως βοηθά στην επούλωση των πληγών είναι ότι το φως αυτού του μήκους κύματος μπορεί να διεισδύσει καλά στο δέρμα . Ειδικά σε μεταγενέστερα στάδια επούλωσης πληγών, στα οποία ο κατεστραμμένος ιστός ξαναχτίζεται, επωφελείται κανείς από τη θεραπεία με κόκκινο φως. Διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου. Το κολλαγόνο είναι μία απαραίτητη πρωτεΐνη για την αποκατάσταση του ιστού. Ιδανικό για αντιγήρανση , ρυτίδες και ώριμα δέρματα. Βοηθά και στη μείωση των διεσταλμένων πόρων.

Τρόπος δράσης

Το φως εκπέμπεται από χαμηλής ισχύος μήκη κύματος LED (Light Emitting Diode) τα οποία επιδρούν στα μιτοχόνδρια. Τα μιτοχόνδρια παίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην παραγωγή ενέργειας και στον μεταβολισμό. Θα μπορούσαν να οριστούν ως τα “φυτά κυτταρικής ενέργειας”, αφού μετατρέπουν διάφορα μόρια σε ενέργεια με την μορφή ATP, μέσω της διαδικασίας της οξειδωτικής φωσφορυλίωσης. Η διαδικασία αυτή είναι παρόμοια με αυτή της φωτοσύνθεσης των φυτών, όπου τα φυτά χρησιμοποιούν την χλωροφύλλη για να μετατρέψουν το φως σε ενεργειακά πλούσιες οργανικές ενώσεις.

 

Τρόπος δράσης

Το φως εκπέμπεται από χαμηλής ισχύος μήκη κύματος LED (Light Emitting Diode) τα οποία επιδρούν στα μιτοχόνδρια. Τα μιτοχόνδρια παίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην παραγωγή ενέργειας και στον μεταβολισμό. Θα μπορούσαν να οριστούν ως τα “φυτά κυτταρικής ενέργειας”, αφού μετατρέπουν διάφορα μόρια σε ενέργεια με την μορφή ATP, μέσω της διαδικασίας της οξειδωτικής φωσφορυλίωσης. Η διαδικασία αυτή είναι παρόμοια με αυτή της φωτοσύνθεσης των φυτών, όπου τα φυτά χρησιμοποιούν την χλωροφύλλη για να μετατρέψουν το φως σε ενεργειακά πλούσιες οργανικές ενώσεις.

Τα οφέλη είναι:

• Διέγερση του μεταβολισμού των κυττάρων
• Μείωση των φλεγμονών
• Αποκατάσταση των ιστών
• Διέγερση ινοβλαστών
• Διέγερση κερατινοκυττάρων
• Διέγερση απελευθέρωσης αυξητικών παραγόντων
• Επούλωση
• Ενίσχυση επανεπιθηλιοποίησης
• Ενίσχυση τριχοειδών αγγείων

 

Τα πλεονεκτήματα είναι:

• Δίχως παρενέργειες και χρόνο αποκατάστασης
• Ανώδυνη διαδικασία
• Μη επεμβατική, μη θερμική μέθοδος που δεν προκαλεί τον τραυματισμό του
• δέρματος
• Γρήγορη και αποτελεσματική 
• Συνδυάζεται ιδανικά με άλλες μεθόδους
• Ασφαλής και δραστική για όλους τους τύπους δέρματος 
• Αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό για τα καλοκαιρινά πρωτόκολλα

Πρωτόκολλα Εφαρμογών Bio Benefit Phototherapy

Η Phototherapy μπορεί να εφαρμοστεί ως αυτόνομο πρωτόκολλο (μονοθεραπεία) ή σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες  στην ίδια συνεδρία.

Αυτόνομο πρωτόκολλο: Συστήνεται ως πρόγραμμα 5-10 συνεδριών, 1-2 φορές την εβδομάδα. Μπορεί να γίνει εφαρμογή έως 2 διαφορετικών χρωμάτων στην ίδια συνεδρία, με χρονική διάρκεια 10-15 λεπτών η κάθε μία.

Άλλες υπηρεσίες μας !