Μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεια είναι μια μη επεμβατική θεραπευτική μέθοδος κατά την οποία εγχέονται μικρές ποσότητες από θεραπευτικούς παράγοντες η φαρμακευτικές ουσίες όπως για παράδειγμα βιομιμητικα πεπτίδια βιταμίνες υαλουργικό οξεος η αμινοξέα.Η θεραπεία αυτή ενδείκνυται για πρόσωπο και σώμα.
Ο στόχος της Μεσοθεραπείας είναι να δώσουμε στο δέρμα (οργανισμό) εκτός των άλλων συστατικά που έχει παύσει ο οργανισμός να παράγει μετά την ηλικία των 25 ετών. Τα αποτελέσματα είναι ορατά σε σύντομο χρονικό διάστημα και οπωσδήποτε μακροπρόθεσμα διότι λειτουργεί θεραπευτικά, προληπτικά και αθροιστικά.
Παρατηρούμε επαναφορά της ελαστικότητας και της λάμψης του δέρματος, λείανση των μικρών ρυτίδων και πάχυνση της επιδερμίδας σε όλο το πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ.
Δεν καταπολεμά τις βαθιές ρυτίδες, μπορεί όμως να επιμηκύνει χρονικά τα αποτελέσματα των εμφυτευμάτων( υαλουργικό Filler).

Τι είναι η μεσοθεραπεία;

Η μεσοθεραπεία αποτελεί μία θεραπεία κατά την οποία μέσα από εξαιρετικά λεπτές ακίδες χορηγούμε συστατικά όπως κοκτείλ βιταμινών, υαλουρονικό οξύ, μέταλλα κ.α στο μεσόδερμα. Αυτό μας επιτρέπει να έχουμε τα μέγιστα οφέλη από τα συστατικά τα οποία χρησιμοποιούμε ενώ παράλληλα η διαδικασία της επούλωσης διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης τα οποία αποτελούν δομικά στοιχεία του δέρματος.
Επί της ουσίας αποτελεί μία τεχνική που έχει ως στόχο να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητα των συστατικών που χρησιμοποιούμε για να αντιμετωπίσουμε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα διοχετεύοντας τα απευθείας στο μεσόδερμα.
Στην μεσοθεραπεία αυτό που επιδιώκουμε είναι να διαπεράσουμε τον φυσικό φραγμό του δέρματος με μηχανικό τρόπο στο σημείο που μας ενδιαφέρει με την χρήση πολλαπλών μικρονυγμών ώστε να χορηγήσουμε αποτελεσματικότερα τις δραστικές ουσίες.

Ποια αισθητικά προβλήματα στοχεύουμε με την μεσοθεραπεία;

Όπως αναφέραμε παραπάνω η μεσοθεραπεία αποτελεί μία τεχνική με την οποία στοχεύουμε να προσπεράσουμε τον φυσιολογικό φραγμό του δέρματος ώστε να αξιοποιήσουμε πλήρως τα συστατικά που χρησιμοποιούμε.
Το αισθητικό πρόβλημα το οποίο στοχεύουμε με την μεσοθεραπεία έγκειται στην επιλογή των συστατικών. Κατά κανόνα ωστόσο τα υλικά μεσοθεραπείας εστιάζουν στα εξής αισθητικά προβλήματα:
• Καταπολέμηση των ρυτίδων και σημαδιών της ακμής
• Θρέψη και ενυδάτωση της επιδερμίδας
• Καταπολέμηση των δυσχρωμιών, των πανάδων και των κηλίδων
• Καταπολέμηση της τριχόπτωσης
• Σύσφιξη και καταπολέμηση των ραγάδων
• Καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους

Πόσο καιρό διαρκούν τα αποτελέσματα της μεσοθεραπείας;

Η μεσοθεραπεία αποτελεί μία θεραπεία που λειτουργεί αθροιστικά. Αυτό σημαίνει πως κάθε φορά που επαναλαμβάνουμε την θεραπεία τα αποτελέσματα βελτιώνονται έως ότου φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Για να πετύχουμε ωστόσο τους στόχους μας με την μεσοθεραπεία απαιτείται επανάληψη και συνέπεια.
Όταν φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα η μεσοθεραπεία μπορεί είτε να διακοπεί είτε να συνεχιστεί στο στάδιο της συντήρησης των αποτελεσμάτων, αυτό εξαρτάται από την μορφή και τον στόχο της θεραπείας.
Αισθητικά προβλήματα όπως η καταπολέμηση της αφυδατωμένης επιδερμίδας μπορεί να απαιτούν διατήρηση. Αυτό συνεπάγεται πως όταν επιτύχουμε τους στόχους μας μπορεί να χρειάζεται μία επανάληψη της θεραπείας, σε διαστήματα σαφώς πιο αραιά, με σκοπό την συντήρηση των επιτευγμένων αποτελεσμάτων.
Αντίθετα σε άλλες θεραπείες όπως η καταπολέμηση των πανάδων το στάδιο της διατήρησης δεν είναι απαραίτητο εφόσον έχουμε πετύχει τους στόχους μας.

Άλλες υπηρεσίες μας !