Neuraltherapy - Θεραπεία πόνου

Ιστορία της νευροθεραπείας σύμφωνα με τον Huneke

Το 1925, ο Ferdinand Huneke ανακάλυψε τις θεραπευτικές δυνατότητες της χρήσης τοπικών αναισθητικών (φάρμακα για τοπικά αναισθητικά) χορηγώντας ένα φάρμακο από αυτήν την κατηγορία δραστικών συστατικών ενδοφλεβίως για τη θεραπεία ενός πονοκεφάλου ημικρανίας, που οδήγησε στην πλήρη ίασης της ημικρανίας. Μαζί με τον αδερφό του Walter, στη συνέχεια ανέπτυξε τη νευρωνική θεραπεία σε μια άγνωστη μέχρι τότε έννοια θεραπείας.


ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΥΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ HUNEKE
Η νευροθεραπεία είναι μια ρυθμιστικη θεραπεία. Οι αυτορυθμιστικοί μηχανισμοί του οργανισμού δινουν θεραπευτικό ερέθισμα για να (στοχευμένο τρύπημα βελόνας και ένεση τοπικού αναισθητικού) διακόπτει μια παθολογική κατασταση, με τη διάρκεια της θεραπείας να υπερβαίνει κατά πολύ την περίοδο του πραγματικού τοπικού αναισθητικού.

Ένα μικρό θεραπευτικό ερέθισμα παρέχει έτσι μια ώθηση για την αποκατάσταση μιας ρυθμιστικής ισορροπίας σε ένα λειτουργικό σύστημα. θα πρέπει να τονωθούν οι αυτοθεραπευτικές δυνάμεις.

Σε κατά κύριο λόγο λειτουργικές ασθένειες, η νευροθεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνη της, σε προχωρημένες ασθένειες, η συμβατική ιατρική και η νευροθεραπεία μπορούν συχνά να αλληλοσυμπληρώνονται με ουσιαστικό τρόπο.
Η νευροθεραπεία χωρίζεται σε τοπική θεραπεία, τμηματοθεραπεία και θεραπεία πεδίου παρεμβολής.

Τοπική θεραπεία (στο σημείο του πόνου: loco dolendi)

Η τμηματοθεραπεία έχει ρυθμιστική επίδραση στα εσωτερικά όργανα (κυκλοφορία, αναγέννηση, αντισπασμωδική (σπασμωδική), βελτίωση της λειτουργίας των εξωκρινών και ενδοκρινών αδένων) και ανακουφίζει ή εξαλείφει τον πόνο και την ένταση στο μυοσκελετικό σύστημα, καθώς και βελτιώνει τις κυκλοφορικές διαταραχές.

Στη θεραπεία τμημάτων, το τοπικό αναισθητικό χρησιμοποιείται στο τμήμα του σώματος που επηρεάζεται από τη νόσο. Παραδείγματα εφαρμογής είναι μικρές δόσεις στο δέρμα (τα λεγόμενα wheals), διήθηση σε επώδυνες μυϊκές περιοχές (μυοπεριτονιακά σημεία ενεργοποίησης) ή σε αρθρικές κάψουλες, νευρικές ρίζες, το περιαρτηριακό συμπαθητικό δίκτυο ή βλαστικά γάγγλια (συλλογές σπλαχνικών νευρικών κυττάρων).

θεραπεία πεδίου παρεμβολής

Τι να περιμένετε από τη νευροθεραπεία
Δεδομένου ότι η νευροθεραπεία είναι μια σύγχρονη διαδικασία ρύθμισης που επηρεάζει όλα τα κυκλώματα ελέγχου του οργανισμού (νευρικό, ορμονικό, μυϊκό, κυκλοφορικό και λεμφικό σύστημα) και επηρεάζει επίσης τον σκελετό καθώς και τα πεπτικά και απεκκριτικά όργανα, υπάρχει ένα ευρύ φάσμα πιθανών χρήσεων . Στον νευρολογικό-ψυχιατρικό τομέα, ένας μεγάλος αριθμός συμπτωμάτων χρόνιου πόνου ιδιαίτερα μπορεί να ανακουφιστεί ή να αποσιωπηθεί αποτελεσματικά.

Παραδείγματα μεμονωμένων ασθενειών είναι:

1.Μορφές κεφαλαλγίας όπως ημικρανία, χρόνιος πονοκέφαλος, πονοκέφαλος μετά από διάσειση και κάταγμα κρανίου, άτυπος πόνος στο πρόσωπο και νευραλγία τριδύμου.

2.Νευραλγίες κάθε είδους, φλεγμονή των νεύρων, ισχιακός πόνος.
Νόσος του Sudeck και συμφόρηση στο λεμφικό σύστημα.

3.Συμπτώματα οξέος και χρόνιου πόνου που προκαλούνται από λανθασμένη στάση ή λανθασμένη φόρτιση της σπονδυλικής στήλης («οσφυϊκή μοίρα»), εκφυλιστικές αλλαγές άρθρωσης και μεσοσπονδύλιου δίσκου και συνέπειες ατυχημάτων.

4.Πόνος μετά από λανθασμένη φόρτιση, φθορά ή τραυματισμό των αρθρώσεων (π.χ. καταπόνηση), των τενόντων, των μυών ή του περιόστεου.

5.Πόνος ουλής ή πόνος μετά από έρπητα ζωστήρα.

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις

Τι είναι η νευροθεραπεία;

Η νευροθεραπεία είναι η θεραπεία χρόνιων αλλά και οξέων ασθενειών με ειδικό τοπικό αναισθητικό που διεγείρει τις θεραπευτικές δυνάμεις του ίδιου του οργανισμού. Αυτό γίνεται τόσο με την αντιμετώπιση των παραπόνων (τοπική και τμηματική θεραπεία) όσο και με την εξάλειψη των λεγόμενων πεδίων παρεμβολής που έχουν αποτέλεσμα μεγάλης απόστασης (θεραπεία πεδίου παρεμβολής).

ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΑΝΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΞΙΚΟ;

Το δραστικό συστατικό που χρησιμοποιείται κυρίως στη νευροθεραπεία διασπάται μέσα σε λίγα λεπτά στο σημείο της ένεσης σε δύο συστατικά που είναι μη τοξικά για το σώμα. Επομένως, η δραστική ουσία δεν χρειάζεται να αποτοξινωθεί από τον οργανισμό όπως άλλα φάρμακα.

 

ΠΟΝΑΕΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ;

Ο πόνος που μπορεί να γίνει αισθητός για λίγο κατά τη διάρκεια της ένεσης είναι συνήθως καλά ανεκτός και η βελτίωση των συμπτωμάτων αντισταθμίζει αυτή τη «χρήση».

Άλλες υπηρεσίες μας !